КОЛЕДА В НАС 2021 - Награждаване
05.04.2022

За осми път Интернет телевизия „Аз мога, аз знам” с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Национален дворец на децата проведоха инициативата „Коледа в нас“.

Тя е с основна цел да излъчи и номинира организирани Коледни тържества, разкриващи огромния творчески потенциал и енергия, които носят българските учители и деца от страната и извън пределите на Родината при организирането и честването на празника.

Тържествената церемония по обявяването на отличените участници в инициативата „Коледа в нас“ 2021 се състоя на 26.03.2022г.(събота) от 12:30 ч. в Националния дворец на децата в София.

Поздравление поднесе г-жа Елисавета Тасова, зам. председател на Държавната агенция за българите в чужбина, както и г-жа Росица Младенова, директор на интернет телевизията „Аз мога, аз знам“.

В тазгодишното издание имаше участници от Кралство Мароко, Украйна, Италия, Испания, Молдова, Полша, Чешката Република, Великобритания.

Българският учител където и да е по света играе важна и вдъхновяваща роля за подрастващите. Възпитава ги в дух на родолюбие и почит към традициите. Засилва стремежа на младите хора към самоусъвършенствуване и творческо развитие.

Децата от БНУ "Родолюбие" в Кралство Мароко, филиал Казабланка, което е към Посолството на Република България бяха подготвили поздрав и онлайн прозвучаха стихотворения и песни от прекрасните деца включили се в коледната им програма.

Успешно взеха участие г-жа Ани Радева, ръководител БНУ "Родолюбие" в Кралство Мароко, г-жа Снежина Мечева, директор на БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон, г-жа Здравка Момчева, преподавател в БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон, г-жа Мария Тодорова от Гимназия в гр. Тараклия, Република Молдова, г-жа Боянка Бобева, директор на БНУ „Васил Левски“, Ковънтри, Великобритания, и други.

Бяха връчени награди и Грамоти на присъстващите в залата като на представител от БНУ "Асен и Илия Пейкови" Рим, Италия с ръководител г-жа Венета Ненкова беше предадена лично от зам.председателя на агенцията за българите в чужбина.

Обичта към Родината е силата която свързва българите където и да са по света се сподели на церемонията по награждаването на български учители и училища от България и по света.

  

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта