Акценти
Сподели:
Едно интересно интервю с г-жа Снежана Йовева-Димитрова, директор на Държавния културен институт към министъра на външните работи
06.04.2021

Държавната агенция на българите в чужбина и Държавният културен институт си сътрудничат за популяризиране на културното и историческо наследство сред българите по света.

Директорът на Държавния културен институт към министъра на външните работи г-жа Снежана Йовева-Димитрова разказва за мисията на Държавния културен институт и надеждата си, че 2021 г. ще бъде годината на завръщането към силата на културата. 

В интервюто тя споделя за предстоящото излизане на книга с 23 студии, които представят актуални теми за сънародниците ни в чужбина, в това число и как пандемията промени и предефинира приоритетите им.

Така че очаквайте интересен сборник, издание на Държавната агенция за българите в чужбина и Издателско-импресарска къща „Род“,  който ще бъде достъпен и онлайн на сайта на списание „Онгъл“, където са и другите две части от поредицата (http://www.spisanie.ongal.net/broi15.html ).

Линк към интервюто:

https://litvestnik.com/2021/03/31/%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0

 

Линк към новината за Сборникът „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“, том 3

https://www.aba.government.bg/events/sbornikt-blgarite-v-chuzhbina-tolkova-blizo-tolkova-daleche-tom-3/52

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта