Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Пети фестивал на съвременното българско кино в Одеса
31.10.2017


 

         На 1 ноември т. г. в Одеса ще бъде открит за пети път Фестивалът на съвременното българско кино. По този повод председателят на ДАБЧ г-н Петър Харалампиев ще осъществи посещение в Украйна по покана на председателя на Асоциацията на българите в Украйна г-н Антон Кисе.

 

         По традиция инициативата се осъществява от Асоциацията на българите в Украйна в партньорство с Държавната агенция за българите в чужбина и Националният филмов център към Министерството на културата, както и с подкрепата на Генералното консулство на Р България в Одеса.

 

         През изминалите години Кинофестивалът се утвърди като важно събитие в културния афиш на града, привличайки вниманието на Одеската областна държавна администрация, на представителите на многочислената българска общност,  изградила множество културни и образователни сдружения.

        

         Събитието през 2017 г. ще премине под знака на Деня на бесарабските българи 29 октомври и Деня на народните будители 1 ноември. В програмата са включени филмите: „Съдилището”, „Маймуна”, Летовници”, „Жажда”, „Всичко почти” и „Войвода”. 

 

         Откриването ще се осъществи в Одеската киностудия. Филмовата програма ще бъде предложена на публиката в дните до 4 ноември във Всеукраинския център за българска култура.

 

 

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.