Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Германия

Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Германия Дружества

Bulgarischer Frauen- und Familien-Club Hamburg (BFFCH) e.V.

Основаване на Клуба на Българските жени и българските семейства в Хамбург на 4 декември 2005 година в Хамбург – бул „ Бундесстрассе 96“. Основан по инициатива и дейност на Емилия Юкер и семейство: проф. д–р Манфред и д–р Емилия Юкер с подкрепа на родолюбиви българи. Финансиран е първите 15 години от семейство Юкер. Развива активна дейност на територията на град Хамбург и околностите.

На 19. януари 2020 година се регистрира като Културно дружество „ Клуб на българските жени и семейства в Хамбург“. От 29 декември 202О г. е признат за Eigetragene Verein в официалния регистър на Германия: Bulgarischer Frauen- und Familien-Club Hamburg (BFFCH) e.V.

Дружеството работи изцяло на български език. Развива многогодишна дейност по групи: най–популярни са: „Литература“,  „Майчинство, бащинство, дете“, „Музика“ „Хумор“, „Арт“,  „Семейни срещи на открито“, Обща дейност за традиционни и актуални чествувания. Провежда ежегодно Литературен конкурс за авторско художествено майсторство на българите в Хамбург със значително обществено значение, Преглед „ Българско слово, музика, багри и танц в Хамбург“, Биенале на хумора в Хамбург, Фестивал на българската литература в Хамбург и други. Провежда през годините Събор на художествената самодейност по песни и танци на българите в Хамбург, Спортно първенство. Има връзка с всички български организации в Хамбург по културни въпроси, засягащи българите в Хамбург. Клубът е в контакт с България и член на международни организации.

Председател: д–р на биол. науки  Емилия Юкер 

kонтакт адрес: Dr_Emilia.Juecker@hotmail.de ; bffch@outlook.de; Dr_Emilia.Juecker@hamburg.de

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557706465553

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта