Новини
Започна „Забавно лято“ в България
19.06.2023

От днес започва инициативата „Забавно лято“ организирана и по идея на Изпълнителна агенция за българите в чужбина. Лятото ще е повече от вдъхновяващо, вълнуващо и интригуващо за малките участници от Украйна, дошли специално, за да прекарат едно незабравимо културно и туристическо приключение в България.

В рамките на програмата определена за участниците, а именно в периода от 19-ти до 25-ти юни, малчуганите от историческите ни общности ще поемат на път и ще посетят своите връстници от град Тополовград. Децата ще имат възможност да се включат в богата, интересна и разнообразна програма: ще могат да осъществят контакт със свои връстници от България; да участват в културния обмен на информация с тях; да се разходят из интересни местности в района, както и да посетят културни забележителности, сред които – “Планетариум” в гр. Ямбол и Тракийската гробница - с. Мезеки, както и да се включат в още много други активности.

Инициативата се реализира с любезното съдействие на Читалище "Св. Св. Кирил и Методий -1894" – Тополовград и Община Тополовград.

Основната идея и цел за реализирането на инициативата е нуждата от съхраняване и засилване на връзките с младите и представителите на сънародниците ни зад граница.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта