Новини
За българската духовност и българското слово в Лил, Франция
20.02.2024

"Защо и как децата да учат български език в чужбина? Ако някога сте си задавали този въпрос, заповядайте на среща-разговор с училищния ръководител, г-жа Камелия Конакчиева-Трибулен, която ще се осъществи на 17 февруари от 10 ч. на адрес: Institut Genech de Lesquin, 28, rue Victor Hugo, 59810 Lesquin.", обявяват организаторите на проявата. 

Беседата е организирана от Българско училище в Лил за всички настоящи, но и бъдещи родители. Поканата е отправена от партньорите от Българското училище „Кирил и Методий“ към Асоциацията „Български език – език на Европа“.

Парижката асоциация не само е създала училище във френската столица. Работи активно по образователни проекти, в сътрудничество с МОН. Проявява интерес към взаимодействията в българските общности във Франция.

Училището в Лил е създадено, за да отговори на образователните нужди на различни категории обучаеми: деца, временно пребиваващи във Франция, и деца постоянно живеещи в тази страна, с домашен език български или различен от българския, поясняват партньорите.

„Запознайте се с наблюденията на педагози и каква е мотивацията на децата и родителите им. Разберете как обучението и поддържането на езикови умения по български език в чужбина се различава от начините на учене и усвояване, ако децата бяха в България“, пишат по темата от Париж.

Снимка: Интернет

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта