Новини
Юбилеен концерт в Монреал, награждаване на ръководителя на ансамбъл „Българи“ и отличаване на клуба за фолклорни танци „Тракия“
08.11.2023

На 28 октомври 2023 г. в гр. Монреал, канадска провинция Квебек, се проведе празничен концерт-спектакъл за отбелязване 60-ия юбилей на г-н Цонко Стоянов и 10-годишнината от основаването на Клуба за фолклорни танци „Тракия“. Г-н Стоянов е основател и главен хореограф на фолклорния ансамбъл „Българи“ и един от основателите на Клуб „Тракия“ в Канада. За десет-годишната активна сценична дейност танцьорите от Клуба гастролират по цяла Северна Америка и участват в редица международни фестивали на българската общност и приятелите на България в Канада и САЩ.

По повод неговия 60-ти юбилей и като признание за дългогодишната му неуморна работа за запазване на българските обичаи и развитие на българската култура зад граница, Изпълнителният директор на Агенцията за българите в чужбина към Министъра на външните работи на Република България, го удостои с грамота и паметен медал «Иван Вазов».

По повод навършването на 10-години от основаването и активната сценична дейност на Клуба за фолклорни танци „Тракия“ в Монреал, съставът бе награден с почетен плакет и грамота на Агенцията.

Отличията бяха връчени от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Канада, г-н Пламен Георгиев.

Снимки: МВнР

Повече за събитието на сайта на МВнР:

https://www.mfa.bg/embassies/canada/news/38918

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта