Новини
Включи се в Международен ученически конкурс на тема: “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”
21.04.2023

Кирило - Методиевският научен център при БАН и Асоциацията на българските училища в чужбина организират Международен ученически конкурс на тема: “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”.

Конкурсът е част от юбилейните чествания през 2023 г. по повод 1160 години от създаването на славянската писменост. За първа година конкурсът се осъществява с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и се организира по проект „Интердисциплинарен клъстер „КИРИЛОМЕТОДИКОН“.

Основната цел на конкурса е да популяризира Кирило-Методиевото дело сред българските мигрантски общности на всички континенти, както и да обогати знанията на учениците от българските неделни училища в чужбина, за да развива талантите им и да насърчи научно-изследователските им интереси.

В конкурса могат да участват всички деца от българските мигрантски общности по целия свят. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи с оглед най-обективното оценяване на знанията и уменията им, а именно: на възраст от 6 до 9 години; на възраст от 10 до 14 години; и на възраст от 15 до 18 години, като могат да се включат в следните категории: Изследователски проект; Есе или кратък разказ на тема „По следите им“ и Рисунка на тема „Българските азбуки“.

Конкурсните материали във всички категории трябва да се изпратят в срок до 31.05.2023 г. на следния имейл: kmnc.konkurs@gmail.com, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени на Годишната конференция на АБУЧ, която ще се проведе в София на 27.07.2023 г.

Подробна информация за регламента на конкурса: https://www.aba.government.bg/list-events-item/reglament-za-uchastie-v-mezhdunaroden-uchenicheski-konkurs-na-tema-sledi-ot-kirilo-metodievoto-delo-po-sveta/101/show

Свали регламента ТУК.

Снимки: Кирило - Методиевският научен център при БАН

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта