Новини
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри изложба, посветена на 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ
03.07.2023

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри изложба по повод 120-ата годишнина от установяването на двустранните дипломатически отношения между България и САЩ по време на прием в МВнР. Приветствие отправи и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, който също даде висока оценка на двустранните отношения. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и чуждестранни дипломати и държавници.

Експозицията е част от целогодишната програма от тържествени събития и културни прояви, посветени на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни. Тя е подготвена от МВнР със съдействието на Държавния културен институт и Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Повече за цикъла от културни събития през 2023 година по проект „България-Америка: минало, настояще, бъдеще“, посветен на 120-годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и САЩ, с организатор Министерство на външните работи: Дирекция „Америка“; Държавен културен институт и  Изпълнителна агенция за българите в чужбина (ТУК)

Предстоящо събитие по проекта „България-Америка: минало, настояще, бъдеще“:  Изложба на български художници от Америка на тема: „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА БРЯГА“ с картини на членове на Сдружението „Български художници зад граница“ – Чикаго.  Изложбата ще бъде открита на 2 август 2023 г. от 18.30ч. в  галерия „Мисията“ при Държавния културен институт на МВнР, а експозицията на изложбата ще продължи през целия месец август.

Повече информация за откриването на документалната изложба на следния линк към сайта на МВнР:

https://www.mfa.bg/bg/news/37956

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта