Новини
VII Международен конкурс по четене "Аз Буки Веди"
20.03.2023

Отправяме покана за участие в VII Международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди" гр. АРМА, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Седмото издание на Конкурса се организира присъствено от Асоциация „Българска култура и образование“ и Първо българско училище „Иван Вазов” в гр. Арма, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия със съдействието на инициаторите - БНУ „Аз Буки Веди” в гр. Кьолн, ФР Германия, към Немско-българско културно-просветно дружество „Аз Буки Веди“, Кьолн в партньорство с Изпълнителна агенция за българите в чужбина. Събитието е под патронажа на г-н Марин Райков, Посланик на Република България в гр. Лондон.

Конкурсът по четене „Аз Буки Веди“ е родителска инициатива, възникнала и осъществена за първи път през учебната 2010/2011 г. в БНУ „Аз Буки Веди“ - гр. Кьолн, ФР Германия. Основната цел на конкурса е изграждането, развитието и мотивирането на четивни умения у децата от българската диаспора, както и осъществяването на обратна връзка между преподаватели и родители с цел всеобхватен и адекватен годишен контрол на провежданото съботно-неделно обучение при учениците от I-ви и II-ри клас. Официалната Покана и Правилник за конкурса, както и необходимите документи за участие в него, а именно: Родителско Разрешение и Ексел Таблица за Записване може да попълните и изпратите на посочените имейл адреси.

Събитието тази година ще се проведе в залата в сградата на Първо българско училище „Иван Вазов“ на 3 юни 2023 г. от 11:00 часа.

Крайният срок за записване за участие на училище в Конкурса е 5.05.2023 г., 23:59 часа (българско време), с изпращане на попълнена таблица в Ексел (прикачена). Записванията за седмото издание на Международния конкурс по четене ще се приемат на е-поща на Асоциация „Българска култура и образование “: аbce.ni@yahoo.co.uk

Необходимите документи може да изтеглите от тук:

1. Покана и правилник

2. Таблица за записване за конкурса

3. Родителско разрешение





Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта