Новини
В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е
13.05.2020

ОТ 18.05.2020 г.

ДАБЧ информира, че всички заявления за издаване на УБП, подадени до 16 март 2020 г. на административното гише, са обработени. Издадените по тях удостоверения за български произход могат да се получат на административното гише на Агенцията.

Административното гише ще работи всеки ден от понеделник до четвъртък от 10:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 15:00 часа, а в петък от 10:00 до 12:00 часа.

На гишето ще се предават само готовите удостоверения за български произход. Прием на заявления за издаване на удостоверения за български произход няма да има до второ нареждане. Това се налага от действащите към момента гранични ограничения.

Желаещите да подадат заявление за издаване на удостоверения за български произход могат да направят това по консулски път.

Достъпът до сградата се осъществява при спазване на всички епидемиологични мерки за сигурност. Гражданите трябва да спазват дистанция от два метра, поради което ще бъдат допускани до двама души едновременно в сградата. Носенето на маски е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта