Новини
В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е
16.03.2020

 УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, КАНДИДАТИ ЗА ЗАЯВИТЕЛИ,

             Предвид  тревожната епидемиологична обстановка в Република България и в цяла Европа във връзка с  разпространението на корона-вируса,  довела до  обявяване на извънредно положение у нас и съседните държави, динамиката в дейността на контролно-пропускателните пунктове на държавните граници обосноваха въвеждането на посочените по-долу ограничения, считано от 17 март 2020 година,  с цел избягване на натрупването на едно място на граждани от Република Сърбия, Северна Македония, Албания, Русия, Украйна, Молдова и други  и за да се избегне разпространение на вируса:

            От утре – 17 март 2020 година -  до прекратяване на въведеното от Народното събрание на Република България извънредно положение, се въвеждат следните ограничения:

  1. Преустановява се приема на документи на гишето на Агенцията;
  2. Преустановява се предаването на готови удостоверения за български произход на гише;
  3. Всички онлайн регистрации за времето от 17 март 2020 година до края на извънредното положение ще важат в периода след възстановяване на нормалната работа на ДАБЧ.
  4. Апелираме гражданите да подават документите за удостоверения за български произход по консулски път в нашите дипломатически представителства. ДАБЧ ще даде приоритет на преписките, постъпващи по консулски път  и по този ред ще бъдат изпращани готовите удостоверения за български произход.

      Призоваваме гражданите да останат по домовете си с цел тяхната безопасност и да се въздържат от пътувания до възстановяване на нормалната емидемиологична обстановка.

                                                     

                                ИД ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                              /ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта