Новини
Тържество за награждаване на победителите в детските конкурси на ДАБЧ
12.06.2018

  На 25 юли (сряда) от 13.30 в Сити Марк Арт Център, София, бул. “Янко Сакъзов” № 30 ще се състои церемонията по награждаването на победителите в детските конкурси на Държавната агенция за българите в чужбина: Литературен конкурс „Стефан Гечев”, двадесет и второ издание; по изобразително изкуство „България в моите мечти”, седемнадесето издание;  и по пеене „Любка Рондова”, девето издание.

Конкурсите са учредени от Държавната агенция за българите в чужбина с цел да приобщават най-младото поколение българи зад граница към Родината, да съхраняват националната историческа памет и културни традиции, да творят на български език и да разгръщат творческия си потенциал. Досега участие в тях са взели около 13 000 деца на наши сънародници от 26 държави. 

По традиция, тържеството включва церемония по награждаването на победителите в детските конкурси, откриване на изложба с отличените творби и музикална програма. Очакваме голяма част от призьорите да присъстват лично в залата, придружени от своите родители и учители от българските училища в чужбина. Ще бъдат поканени видни творци, представители на държавните институции, неправителствените организации, дипломатическите мисии и медиите.

На сайта на Държавната агенция за българите в чужбина е публикувана информация за класираните участници в конкурсните прояви през 2018 година. 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта