Новини
Съвместна инициатива по случай 29-ти ноември Ден на бесарабските българи
02.11.2023

На 28 и 29 октомври в Одеса се състоя събитие, посветено на Деня на бесарабските българи. По съвместна инициатива на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Благотворителната фондация „Спаси Украйна“ беше организирана акция за дарение на нови дрехи за деца от българските общности.

Тази инициатива е своеобразен израз на солидарност и подкрепа към всички нуждаещи се хора. Благодарение на средствата, отпуснати от фондация "Спаси Украйна", много деца успяха да изберат и получат необходимите и модерни дрехи за зимния сезон от WAIKIKI.

На събитието присъстваха директорът на Изпълнителна агенция на българите в чужбина г-жа Райна Манджукова и директорът на благотворителната фондация „Спаси Украйна“, който е и ръководител на обществената ни организация „Двойна Дъга“ г-н Егор Садовенко. Те изразиха своята дълбока благодарност към всички участници в акцията за техния принос и помощта към децата на етническите българи.

Отправеното послание към всички хора посредством тази и подобни инициативи е, че това са важни стъпки в развитието на нашето общество и опазването на културното наследство. Мотивацията на организаторите е такива събития да се провеждат и в бъдеще, за нуждаещите се деца в Украйна. От организационния колектив за инициативата споделят: „Благодарим на всички, които се включиха в това прекрасно събитие! Заедно - ние сме сила!“.

Снимки: Анастасия Бондаренко

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта