Новини
Среща в ИАБЧ с Милена Танева - арт терапевт и преподавател по изкуства и рисуване от Великобритания
28.03.2024

Представител на българската общност от Великобритания посети изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина, г-жа Райна Манджукова.

Милена Танева е арт терапевт и преподава изкуства и рисуване, както в българско училище “ Българче“ в град Крю, така и в други български училища в северна Англия. Понякога подпомага образователния процес и като помощен учител  по български език.

В работната среща участие взеха и нейната дъщеря, както и д-р Йоанна Драгнева – референт за Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

На срещата се обсъдиха и възможности, за реализацията на конкурс насочен само към ученици от българските училища по целия свят. Идеята за подобна инициатива е да мотивира българчета и техните родители да започнат да посещават българските училища в съответните градове и държави по света.

Освен като активен представител на българската общност във Великобритания, Милена е и родител на своята дъщеря, която учи в българско неделно училище. Тя сподели опита си, като българка в чужбина и как се организират сънародниците ни там, за да учат децата им български език, както и пред какви предизвикателства се изправят всички българи там.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта