Новини
Среща на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина проф. д-р Илия Гюдженов с г-жа Нели Кириаку, преподавател в БНУ „Васил Лавски, Дали, Кипър
30.07.2021

На 30.07.2021 г. в Държавна агенция за българите в чужбина се състоя среща на председателя проф. д-р Илия Гюдженов с г-жа Нели Кириаку, преподавател в БНУ „Васил Лавски, Дали, Кипър.

На срещата председателят на агенцията връчи Почетен плакет „Българите – единни, свободни, достойни“ на БНУ „Васил Левски“, Дали, Кипър, и грамоти за училището и учениците от 3-ти „Б“ клас за книгата, изработена по повод 145 годишнината от Априлското въстание, 165- годишнината от рождението на Райна Княгиня, 200 години от рождението на Георги Раковски и Васил Левски - патрон на училището, както и по случай 25-тото издание на литературния конкурс „Стефан Гечев“ – 2021г.,  организиран от Държавната агенция за българите в чужбина.

Книгата е изработена с голямо старание и интерес в часовете по българознание от учениците от 3-ти „Б“ клас. Ръководител на проекта е г-жа Таня Виткина от  БНУ „Васил Левски“, Дали, Кипър.

Проф. д-р Илия Гюдженов и г-жа Нели Кириаку обсъдиха бъдещи проекти и възможности за привличане и участие на наши сънародници от Дали, Кипър в различни инициативи, свързани с българския фолклор и традиции.

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта