Новини
Среща на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина г-н Тодор Ванчев с представители на УС от Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таварийските българи „Родолюбец“
10.11.2021

На 05.11..2021 г. председателят на Държавната агенция за българите в чужбина г-н Тодор Ванчев проведе среща с представители от УС на Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таварийските българи „Родолюбец“.

На срещата присъстваха и г-жа Елисавета Тасова, главен секретар на агенцията, г-жа Лили Спасова, гл. експерт в дирекция „БО и ИД“, както и г-н Галин Георгиев, съпредседател на Дружеството за приятелство и културни връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец“ и д-р Мария Делибалтова, дългогодишен и активен член на дружеството.

По време на срещата бяха засегнати различни теми, касаещи нашите сънародници в чужбина, проблеми на бесарабските българи и преди всичко се засегнаха въпроси, свързани с обучението по ПМС № 103.

Оценено беше досегашното сътруднитество между Държавната агенция за българите в чужбина и Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таварийските българи „ Родолюбец“  и се изрази увереност, че то ще продължи и занапред.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта