Новини
Среща на председателя на Държавна агенция за българите в чужбина проф. д-р Илия Гюдженов с г-н Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна, депутат от Върховната рада
10.05.2021

На 07 май 2021 година се проведе среща между председателя на Държавната агенция за българите в чужбина проф. д-р Илия Гюдженов и г-н Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна, депутат от Върховната рада на страната Украйна.

По време на срещата бяха засегнати въпроси,  касаещи нашите сънародници в чужбина, проблеми  на бесарабските българи и перспективи като бе подчертана главната роля на поддържане на връзки, обмен и сътрудничество във всички аспекти на културата.

Засегнаха се въпроси, свързани с обучението по ПМС 103 и за изключителното му значение за нашите млади сънародници от Украйна. Акцентира се и върху ролята на българския език като най-важен фактор за съхраняването на българската идентичност сред историческата българска общност.

Тази среща е поредна стъпка за продължаване на сътрудничеството и подкрепа в различни и важни посоки като обмяна на опит, с цел постигане на ефективност и ползотворност по въпроси, касаещи българската диаспора в Украйна.

Беше дадена висока оценка на досегашното сътрудничество и се изрази увереност, че то ще продължи и занапред.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта