Новини
Среща на председателя на Държавна агенция за българите в чужбина г-н Тодор Ванчев с г-н Георги Наков, Почетен консул в Тимишоара, независим депутат в Румънския парламент и председател на Съюза на банатските българи
28.04.2022

На 28-04-2022 г. се състоя среща на председателя на Държавна агенция за българите в чужбина г-н Тодор Ванчев с г-н Георги Наков, Почетен консул на Република България в Тимишоара, Депутат на българското национално малцинство в Румъния в Румънския парламент и председател на Съюза на банатските българи.

На срещата бяха засегнати въпроси, свързани със състоянието на СББ – Съюза на банатските българи и възстановеното финансиране от страна на Румънската държава към българското малцинство.

Срещата протече конструктивно и бяха обсъдени възможности за съвместни инициативи като участия в различни културни форуми, организиране на премиери на книги в Република България, фестивали свързани с изкуството.

Председателят на Съюза на банатските българи г-н Георги Наков подари книги издадени от дружеството през 2021 година.

Тази среща е поредна стъпка за продължаване на сътрудничеството и подкрепа в различни и важни посоки като обмяна на опит, с цел постигане на ефективност и ползотворност по въпроси, касаещи българскато малцинство в Румъния.

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина и председателят на Съюза на банатските българи изразиха увереност, че сътрудничеството ще продължи и занапред като разширява своя мащаб и се осъществява по-често взаимодействие по въпроси касаещи различни области от културата, образованието и изкуството.


Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта