Новини
Среща на председателя на ДАБЧ с президента на Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес
23.07.2018

На 19 юли в Държавна агенция за българите в чужбина се състоя среща на президента на Аржентинско-българската фондация – Буенос Айрес, г-н Херардо Самоилов с председателя на Държавна агенция за българите в чужбина, г-н Петър Харалампиев.

FAB осъществява в Република Аржентина ред дейности, свързани със съхраняването на българската национална идентичност и представянето на българска култура и духовност.

Срещата предложи обмяна на мнения по широк спектър от теми – културни прояви, културна идентичност, организационна идентичност, български традиции, обучение по български език и т.н.

На срещата в София бяха разисквани въпроси на предстоящи културни прояви, инициативи, които да популяризират българските традиции.

Възможно е сътрудничество и чрез инициатива „Буенос Айрес поздравява Монтевидео”. Проявата би могла да предложи изложба, посветена на българската духовност и културна идентичност, български фолклор и утвърди взаимодействие на двете общности на сънародниците.

Партньор на ДАБЧ при разискване и реализиране на взаимодействие между организации на сънародниците на аржентинска земя, FAB има голям принос за провеждането на Дните на българската култура в Аржентина.

FAB в Буенос Айрес има много заслуги и позитивна роля при контактите с други сдружения на потомци на преселили се българи – като тези в провинция Чубут.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта