Новини
Среща на изпълнителния директор на ИАБЧ с ученици и студенти от Атина
19.07.2023

Ученици от Българско неделно училище „Васил Левски“, към Гръцко-българско сдружение за култура – Атина, Гърция с председател г-жа Мая Лунголова,  училищен ръководител Ирина-Исидора Стаматопулу и студенти от Атинския държавен и каподистриев университет с ръководител д-р Генчо Банев, лектор по български език, литература и култура се срещнаха с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова и г-жа Ели Башева – главен експерт и референт за Гърция.

Д-р Генчо Банев е лектор по български език, литература и култура и през изминалата година бе награден с медал „Паисий Хилендарски“ от Изпълнителна агенция за българите в чужбина за принос в областта на науката, културата, българистиката и популяризирането на Българския език сред общността ни.

На работната среща се обсъдиха възможности и идеи за бъдещи съвместни проекти и инициативи за учениците и студентите. Младежите и ръководителите им имаха възможността да споделят впечатления и да разкажат за посещението си в Карлово.

Разходката в България ще продължи със запознаване на младежите с културата и историята на столицата на България – София.

Снимки: ИАБЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта