Новини
СРЕЩА НА И.Д.ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДИМИТЪР ВЛАДИМИРОВ С Д-Р ЕМИЛИЯ ЮКЕР (ГЕРМАНИЯ)
05.06.2019

На 05.06.2019 г. в Държавна агенция за българите в чужбина се състоя среща на и.д.председателя Димитър Владимиров с д-р Емилия Юкер, председател на Клуба на българските жени и българските семейства в Хамбург.

Биолог по образование, свързан с екологията, д-р Юкер е радетел за по-активно общуване между българските семейства в Хамбург.

Нейният клуб е създател на конкурс за литература, има социални дейности. Негова емблема е провеждането на Биеналето на хумора в Хамбург.

Инициативата придоби популярност. През 2019 г. се осъществи нейното 12-о издание. Разчита на сътрудничество с Музея "Дом на хумора и сатирата" в Габрово.

Биеналето предоставя много възможности за интензивно общуване. В програмата си включва разкази, вицове, песни и танци.

„Хуморът създава комуникация, адаптация и баланс в биологичен и социално-екологичен план”, изповядва д-р Юкер.

Биеналето отправя поглед към история и традиция, заявява наддумване с вицове и анекдоти, български и немски.

Д-р Юкер възприема клуба и инициативата като своя мисия. Определя хумора „за най-демократичното, универсално и весело явление. Чрез него хората създават, съхраняват и се развиват…”

Клубът свързва приятели, прокарва контакти между семейства от смесени бракове. Клубът популяризира българската духовност и култура.

На срещата в ДАБЧ бяха разисквани следващи взаимодействия по представяне на конкурси и български художници, които се реализират в Хамбург.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта