Новини
Семеен фолклорен семинар край Дряновския манастир
12.06.2018

Организатор на тази лятна академия е Анна Борисова, която е гл. асистент в катедра „Музика“ на Педагогическия факултет във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и председател на Сдружение „Анна-Фолкарт” . Семинарът е замислен за лятото и ще се проведе в почивна база край Дряновския манастир.

Идеята на народната изпълнителка Ана Борисова е да събере семейства от страната и българските общности в чужбина, които милеят за българските традиции. Голямата й цел обаче е да запали малките деца и да ги научи да обичат и ценят българското фолклорно наследство.

Трима лектори ще се включат в различните занимания на академията. Д-р Ана Борисова ще води часовете по народно пеене , Николай Енчев от ансамбъл „Филип Кутев“ ще занимава участниците с български народни танц, а Ваня Проданова, която е доброволец в Националния етнографски музей „Етър”, ще учи малките и големите как се тъче.

Семинарът ще продължи четири дни, в които участниците ще се наслаждават на стари и позабравени вече песни-игри, игри на песен, драматизации.

В часовете по пеене Ана Борисова ще припомни на всички участници и песни със съпровод на детски ударни инструменти, които са били част от живота на децата от времето, когато всички заедно са обитавали едно домакинство – деца, майки, баби и пр.  

Тази първа лятна Академия ще завърши с концерт продукция и всеки от участниците ще демонстрира какво е научил по време на своето участие в инициативата.

 

Заявка за участие ВИЖ този линк: http://destinationdryanovo.com/event/semeen-folkloren-seminar-krai-dryanovskiya-manastir/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта