Новини
С рецитал и стихове за България отпразнуваха 3 март децата от Неделно училище за български език и култура „24-ти май” в Германия
06.03.2024

По повод 3-ти март училищните ръководители в Неделно училище за български език и култура „24-ти май” към Сдружение за насърчаване на българското образование и култура Бад Липшпринге, Германия организираха празник за българската общност от региона. 

Децата от НУ за български език и култура "24 май" бяха подготвили рецитал със стихове посветени на България. Всички заедно гледаха презентация за боевете на връх Шипка и чуха одата "Опълченците на Шипка" от Иван Вазов в изпълнение на Васил Михайлов. Малко след това Даниел Делибашев, основател на фондация "Усмивка за Африка", разказа за благотворителните си проекти първо в Гана, а сега и в Уганда. С разказа си той доказва, че и в наши дни има място за смелост, самоотверженост и начин да прославиш името на България, правейки добро и борейки се с бедността, недоимъка и неграмотността.

„На подобни празници всеки носи нещо за обща трапеза и тя винаги е от богата по-богата на традиционни български гозби. Не минава празника и без да се хванем на хоро под звуците на българската народна музика, която разтуптява сърцата и разтрополява краката ни.“, разказват с трепет от училището.

Снимки: Неделно училище за български език и култура „24-ти май”

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта