Новини
Приветствие на и.д. председателя на Държавна агенция за българите в чужбина Димитър Владимиров по случай началото на новата учебна година в българските училища по света
11.09.2020

Скъпи учители и родители,

Драги ученици,

Предстои отново да удари училищният звънец. Малчуганите се завръщат в класните стаи и пред компютъра. Завръщане към духовност, литература, история, традиции.

Игрите приключват. Целите мотивират делниците ви: само с много труд и постоянство се постигат високи резултати във всичко.

Пред учениците ще се открие прекрасният свят на знанието. Непрекъснато те ще усъвършенстват познания и умения. Сами ще търсят и откриват истини за живота и развитието на обществата.

В класната стая те ще научават нови и интересни факти, ще се потопят дълбоко и ще изучават изящното българско слово. Ще се вдъхновяват от действията и постиженията на българските просветители и революционери.

В българското училище в чужбина младите хора ще намерят не само знания, но и нови приятели. А приятелствата от ученическите години са за цял живот. Където и да ви изпраща съдбата нататък.

Убедени сме, че малчуганите ще растат умни и разумни, творчески личности, силно обичащи родния край и България.

Благодарим ви, млади приятели, че активно се включвате във фестивали и конкурси, провеждани от нас и по света, които са израз на детско творчество и родолюбие.

Признателни сме Асоциацията на българските учители в чужбина за контактите и взаимодействията, които имаме, за това че организацията събира, сплотява, въздейства и вдъхновява…

С поздрав,

Димитър Владимиров

И.д.председател

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта