Новини
Представяне на сборника „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“, трета част в град Самоков
04.10.2021

На 1 октомври 2021 г. в рамките на Петнадесети Международни Цар-Шишманови дни се състоя представянето на сборника „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“, трета част в град Самоков.

Държавната агенция за българите в чужбина подкрепи реализацията и на трети том от сборника „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“. Съставители и редактори на броя са Снежана Йовева-Димитрова и проф. Ана Кочева. Сборникът бе представен интересно и атрактивно.

Присъстваха много гости - етнолози, антрополози, педагози и други специалисти.

Текстовете са различни, носещи елементи от семейна история или отпечатък от професионално поприще, спомени и носталгия, пропити с човещина и емоция.

Както казва един от авторите в сборника Катя Костова, директор на „Арт театър“, Берлин, Федерална Република Германия  - „А Родината е такава, каквато я носим в сърцата си – близка или далечна, но винаги България!“.

Проектът е подкрепен и от Импресарско-издателска къща „РОД“ и Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“, международно реферирано списание за етнология, медиевистика и археология. В него можете да прочетете и трите тома от поредицата:

http://www.spisanie.ongal.net/broi12.html

 

http://www.spisanie.ongal.net/broi15.html

 

http://www.spisanie.ongal.net/broi19.html

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта