Новини
Представители на българското малцинство в Албания посетиха ИАБЧ
13.02.2024

На работна среща в Изпълнителна агенция за българите в чужбина присъстваха Д-р Ардиан Дурмиши, председател на управителния съвет на университета „Александър Джувани“ в град Елбасан, Република Албания и Рази Рама председател на Етно-културно спортно дружество „Голо бърдо“, които се срещнаха с изпълнителния директор Райна Манджукова и референта за Албания - Костандина Бело.

Дружеството, организира спортни мероприятия като се фокусира и върху културата, езика, запазването на старите български традиции, както и характерните носии на района на Голо бърдо.

Те ни разказаха и за състезанията по борба в Голо бърдо, които се организират всяка година в третия четвъртък на месец май и са една много интересна традиция на района, която се е запазила във времето.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни проекти, относно инициативите на Изпълнителна агенция за българите в чужбина сред които: „Забавно лято“ в България, Спартакиадата. Както и идея за обучение, което ще се проведе в университета в Благоевград „Неофит Рилски“.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта