Новини
Предоставяне на учебници за изучаване на български език в Нигерия
09.08.2021

На 6 август 2021 г. в присъствието на представители на Асоциацията на нигерийските граждани, учили в България (АНГУБ), посланикът на България в Абуджа Янко Йорданов предостави на семейство на български и нигерийски граждани, живеещо в град Лагос, учебни комплекти „Говорите ли български?“, осигурени от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Семейство Океке изрази специална благодарност към ръководството на ДАБЧ, МВнР и Посолството в Абуджа за предоставената възможност децата им да развиват траен интерес към българския език. АНГУБ приветства инициативата и изтъкна нейното значение за поддържането на връзката между България и стотиците членове на Асоциацията, част от които заедно с български граждани са създали семейства.   

В своето слово посланик Йорданов отбеляза, че предоставянето на учебниците е още един израз на стремежа на българските институции да оказват всестранна подкрепа на българската общност в Нигерия за запазване и развитие на връзката с Родината и за съхраняване на българския език и културни традиции сред потомците от смесени бракове.      


Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта