Новини
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР Д-Р ГРУДИ АНГЕЛОВ, НАЧАЛНИК НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ“
14.04.2021

Уважаеми генерал Ангелов, уважаеми членове на академичния и командния състав, драги студенти и слушатели,

 

Позволете ми от името на Държавната агенция за българите в чужбина и лично от мое име да Ви поздравя по случай тържественото честване на патронния празник и отбелязването  на 109 години от създаването на  Военната академия „Г. С.  Раковски”.              

Военната академия е най-важната военнонаучна и военнообразователна институция в България, където през годините се подготвят хиляди висококвалифицирани офицерски кадри. Тя има висок принос и за изграждането на новата българска държава в духа на европейските ценности.

В своята 109-годишна история Военната академия търси най-верните пътища за успешно изпълнение на своята мисия, която повече от век е обвързана с подготовката на лидери на Българската армия на оперативно и стратегическо ниво, какъвто е бил и самият Георги Стойков Раковски - военен теоретик и стратег на националноосвободителната борба, пламенен родолюбец, който с перо и сабя се бори за освобождението на България. Възпитаниците на Академията са достойни негови наследници и последователи, следващи делото му и отдадени на Отечеството. 

            Безспорно Военната академията е ярко доказателство за моста между традиции и новаторство във военнообразователната система. Принос за това носят, както целият Академичен състав, така и нейните възпитаници през годините и до днес.                                                 

Като приветствам още веднъж тържественото честване на патронния празник на Военната академия, искам да пожелая лично здраве и войнски успехи на Вас и поверените Ви офицери, сержанти и войници.

 

 

                                                         С уважение,                

                                          Председател

                                                                                 Проф. д-р Илия Гюдженов      

                                                                                                      

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта