Новини
Посолството и българската общност в Кувейт отбелязаха 24-ти май и 60 години от установяването на дипломатически отношения между България и Кувейт
30.05.2023

На 24-ти май с голям празничен прием Посолството на Република България и българската общност в Кувейт отбелязаха Деня на Светите братя Кирил и Методий. В празника на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност бяха отбелязани и 60 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Държавата Кувейт.

По случая бе представена танцова и музикална програма от учениците на Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" към посолството, както и от българските музиканти Вера Кънчева, Виолета Шабанлийска, Яна Андринга и Елвис Василев. Учениците изпяха химните на България и Кувейт и този на българската просвета под съпровода на пиано от Даринка Дончева.

Посланикът на Република България в Държавата Кувейт Димитър Димитров направи приветствено слово, като открои на преден план постигнатото в двустранните ни отношения в резултат на дългогодишното сътрудничество в различни области. Той изтъкна и приноса на българската общност в Кувейт за утвърждаването на тесните връзки на приятелство между двата народа. Във връзка с отбелязването на 24 май той акцентира по-специално върху ролята на българската просвета и култура за запазването на националната идентичност на българите през вековете.

Сред официалните лица на приема, почетен гост бе помощник-министърът на външните работи на Кувейт посланик Набил Ал-Дахил. Присъстваха ръководители на дипломатически мисии, кувейтски и чужди дипломати, високопоставени представители на кувейтски институции, организации и фирми, общественици и представители на медиите.

Снимки: Посолството на Държавата Кувейт

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта