Новини
Подкрепете създаден клип за 24 май в Париж
23.05.2024

Рекорд за 24 май

Българското неделно училище „Иван Вазов“ в Париж поздравява българите по света (в България и в чужбина) с наближаващия празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!

По този повод училището кани да се обединят на 24 май, за да поставят рекорд за най-гледан клип на българска песен в рамките на 24 часа. Става въпрос за „Вазовчета“ – първата в света песен, посветена на българския език.

Текстът и изпълнението са на ученици от училището, а музиката е на талантливия пловдивски композитор Георги Зайков. Видео клипът на песента ще бъде качен в YouTube в първата минута на 24 май по българско време. Той не показва само живота на едно българско училище в Париж, а и бъдещето на българския език, защото докато има такива деца, ще го има и езикът!

Приканват се всички българи, малки и големи, да чуят песента на 24 май, за да си припомнят, че обединението прави силата, и да се почувстват „Вазовчета“, т.е. хора, които уважават, пазят и предават на следващото поколение „свещения език на нашите деди“. Няколко медии ще излъчат песента пред премиерно, за да се мотивират българите да видят прекрасния клип.

Скъпи приятели, нека подкрепим прекрасната инициатива на Българско училище „Иван Вазов“, Париж! Благодарим ви!

Снимки: Архив

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта