Новини
По покана на организаторите на Фестивала „Български дни в Малага“ изпълнителният директор на агенцията г-жа Райна Манджукова пътува в Малага, Испания
05.04.2024

Изпълнителният директор на агенцията Райна Манджукова ще бъде гост на фестивала „Български дни в Малага“. Поканата идва от организатора на събитието Асоциация „Малага България 2010“.

Фестивалът ще се проведе в дните 5 и 6 април. Мястото на срещата е: Граждански център „Р. Г. Луна“, Малага.

Десета година културният форум предлага много културни изяви, включване на фолклорни формации и индивидуални изпълнения от Испания и България.

Представят се литературни творби на талантливи български автори, изложби на детски рисунки.

В тазгодишното издание на проявата изложбата включва запознаването с резултатите по проекта „Творчество без граници“ , като организатори са „Асоциация Малага България 2010“ и БИКЦ „Естрея“- Бургас.

Във втория ден от фестивалната програма проекта „Всеки човек има своята история“ ще представи Фондация „Есториум“.

Трета книга е издала наскоро писателката Милка Николова. Събралите се ще могат да чуят нейни стихове.

В концертната програма ще се включат и двете фолклорни формации на сънародниците, създадени в Малага - „Български ритми“ и „Българска роза“.

Своя арт-поздрав ще предложат и приятелите от Марбея. Както и в Малага, асоциацията на сънародниците там е основала българско училище.

Фестивалът се радва през годините на гости от България, както и от други български общности в Европа. През 2024 година в културното събитие ще се включи фолклорната формация „Светулка“ от Антверпен.

Изключителен момент е откриването на паметник на Светите братя Кирил и Методий в Малага на 5 април. Инициативата за неговото изграждане и предприети дейности по реализация дължим също на Асоциация „Малага България 2010“, с председател г-жа Петранка Костадинова.

Снимки: Асоциация „Малага България 2010“, Малага

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта