Новини
Откриване на изложба „Фрагментирани истории: София – Берлин”
28.09.2017

На 29 септември т. г. от 19.00 ч. в галерията на Съюза на берлинските художници на “Schöneberger  Ufer” 57 ще бъде открита изложбата „Фрагментирани истории: София – Берлин”. Тя е в рамките на проект, който се реализира от сдружение „Толкова близо, толкова далече“ в партньорство със Съюза на художниците в Берлин, Гьоте-институт България, Музей за история на София, Държавна агенция за българите в чужбина. 


      Изложбата цели да стимулира художествената сцена в двата града, чрез представяне на съвременни германски художници от берлинската сцена през юли месец в София и през септември на български съвременни художници в Берлин. По покана на организаторите, специален гост на събитието ще бъде г-н Петър Харалампиев, председател на ДАБЧ.

В процеса на подготовката на изложбата през периода 27 – 29 септември ще бъдат осъществени тематични срещи с представители на културните общности и българския бизнес в Берлин.

Списък на авторите, включени в изложбата: Елизабет Талауер, Викенти Комитски, Борис Праматаров, Деян Янев, Милена Нойберт, Сандра Стойчева, Магдалена Николова, Нели Георгиева, Ирма Водева, Антоанета Гълъбова, Калина Димитрова, Десислава Унгер, Христо Гелов, Радостина Доганова, Иван Костолов, Зара Александрова.

           Информацията е предоставена от организаторите

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта