Новини
От Кингс Колидж в Лондон посетиха ИАБЧ
10.01.2024

Президентът на Българското общество на Кингс Kолидж в Лондон за тази учебна година (KCL Bulgarian Society) София Серафимова посети Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

На срещата младото момиче се запозна с дейността на агенцията и проведе разговори за бъдещи възможни инициативи и съвместни дейности с изпълнителния директор на агенцията Райна Манджукова; директорът на дирекция „Български общности и информационна дейност“ Валерий Радолов и експертът отговорен за Великобритания в ИАБЧ д-р Йоанна Драгнева.

София разказа как функционират младежките организации в Кингс Колидж Лондон, като сподели по неофициална информация, че участват 11 български младежи към момента в Българското общество на учебното заведение. Самата тя разказа, че поддържа връзка с българските младежки организации в UCL, Импириал колидж, Уестминстър и London school of economics и е горда от факта, че Кингс Колидж работят с Българския културен институт към Българското посолство.

От своя страна г-жа Манджукова сподели за предстоящи проекти по линия на младежките клубове и организации, заложени в плановете на Агенцията за 2024г, в които е възможно да се осъществи съвместна инициатива с българските студентски организации по света. 

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта