Новини
От 13 – 18-ти април ще се проведе юбилейното 30-то издание на Международен детски великденски фестивал 2023 в Босилеград
10.04.2023

Вдъхновени от Великденските празници за поредна година деца и младежи ще имат възможността да се включат в „Международния детски великденски фестивал - Босилеград 2023“.

През годините фестивалът се е доказал, като изключително добър пример за това как вниманието, отдадеността и ентусиазма за реализиране на културна инициатива, може да се превърне в ежегодно, затвърдило се във времето любимо и вдъхновяващо събитие. Основната идея и цел на мероприятието е да събере на едно място деца и младежи и да ги обедини около идеята, нуждата и жаждата за знание към неизчерпаемите традиции и обичаи. Организатор на фестивала е сдружение „ГЛАС“ Босилеград реализиран в партньорство с Министерство на културата на Република България; Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Столична община.

В периода на провеждане всички деца и младежи ще имат възможността да вземат участие в работилница за писани яйца; да научат тънкостите във восъчната техника; да бъдат част от официалното откриване на фото-документална изложба; да участват в състезания; да се насладят на музикално-танцов спектакъл; да са част от интересни екскурзии и още много активности, които ще се осъществят в рамките на дните на събитието.

В официалното откриване на юбилейния 30-ти фестивал специално участие ще вземат изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова; г-н Томислав Жигманов – министър на малцинствата и диалога на Република Сърбия и посланика на Република България в Белград н.пр. Петко Дойков.

Програма на събитието може да изтеглите ТУК.

 

Снимки: Сдружение „ГЛАС“ Босилеград

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта