Новини
„Октомври – месец на Болград“ по случай 200-годишнината от създването на града и пътуваща изложба на рисунки на талантливи български деца от Бесарабия гостува в град Пловдив
18.10.2021

В периода 18-22 октомври 2021 г. с любезното съдействие на община Пловдив ще се състои изложба на рисунки на отличени деца през годините в конкурса за рисунка на Държавната агенция за българите в чужбина „България в моите мечти“, който през тази година навърши 20 години. Конкурсът  е учреден през 2001 г. с цел да приобщава най-младото поколение българи зад граница към Родината, да съхранява националната историческа памет и културни традиции.

 Ежегодно се селектират рисунки, които биват представяни във фестивали и други културни прояви в България. ДАБЧ популяризира таланта и родолюбието на българчетата по света и с издаването на каталози, календари, книжки и мултимедийни продукти, в които са публикувани отличените детски рисунки през изминалите години от началото на конкурсната проява.

Настоящата изложба се открива по повод инициативата на Държавната агенция за българите в чужбина месец октомври да се обяви за месец на град Болград, като това бъде обвързано с 200 годишнината от създаването на града и с Деня на бесарабските българи – 29 октомври.

Изложбата ще бъде представена в Дома на културата „Борис Христов“ с любезното съдействие на община Пловдив.

Входът е свободен.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта