Новини
Община Цариброд отбеляза „Рождество на Пресвета Богородица - Малка Богородица“
26.09.2023

На 21-ви септември с тържествена програма бе отбелязан празникът на община Цариброд „Рождество на Пресвета Богородица - Малка Богородица“.

Официалната част на тържеството откри председателят на Общинския съвет в Цариброд Зоран Джуров. Обръщение към присъстващите направиха кметът на Цариброд Владица Димитров и българският посланик Петко Дойков.

За присъстващите на събитието бе прожектиран документален филм за развитието на Цариброд през последната година. В официалната част от събитието кметът г-н Димитров награди с лаптопи най-добрите ученици от основното училище и гимназията за изминалата учебна година - Данко Сотиров и Наталия Рангелов.

Освен отличените ученици бяха връчени също общинска награда и признания - лауреат на тазгодишната общинска награда е учителката Биляна Михаилович. Общински признания получиха Фондацията „Вярвай – животът е красив“ от Нови Сад, Фондацията „Хуманни сърца“ от Белград, Сдружение на пенсионерите на Община Цариброд и Клубът по тенис на маса „Цариброд“.

Кметът г-н Владица Димитров връчи на ГК г-н Димитър Цанев Грамота – признание на Генералното консулство в Ниш за съдействието при реализацията на проекти от значение за подобряване на здравеопазването и образованието в Цариброд. 

Обръщение към присъстващите направи и заместник министър-председателят и министър на отбраната на Република Сърбия Милош Вучевич, а в музикалната част от програмата се представи квартетът „Алегро“ от Ниш.

Видео от събитието гледайте тук: https://www.youtube.com/watch?v=Ir8-SNB-ZWI

Снимки и видео: ФАР

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта