Новини
Националният ученически конкурс „Родолюбие“ с 31-во издание в Карлово
30.11.2023

Изпълнителна агенция за българите в чужбина за поредна година се включи със специална награда за участник от българските общности зад граница участвал в Националния ученически конкурс „Родолюбие“ и развил есе на родолюбива тема. Тазгодишното издание на конкурса е 31-во и агенцията има удоволствието за поредна година да е съорганизатор на инициативата. Националният конкурс се проведе в град Карлово и се състоя в голямата зала на общината на града.

Откриването на официалната церемоня започна с изпълнение на изключително талантливите деца от Детска градина „Васил Левски“, град Карлово. На сцената се представиха с рецитал и ученици от Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов“ гр. Сопот с ръководител Светлана Дъбенска. Тяхната поява на сцената успя да докосне и да разтърси всички присъстващи. Очите на всички поканени бяха насълзени, а в залата цареше абсолютна тишина, чуваха се само тихата мелодия и прочувствените гласове на младежите.

Сред официалните гости на събитието бе е изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова, която връчи почетен плакет на отличения участник от Република Молдова – Иля Сергеевич Шумай за неговото есе. Той е ученик в МОУ „Парканско средно училище – Интернат, с. Паркани, Молдова. Наградата му бе връчена за отличното му представяне в 31-вото издание на Националния ученически конкурс „Родолюбие“ за есето му на тема „Любов, вяра, дълг, отечество“. Присъстваха и представители на местната община, както и г-жа Янка Такева – председател на синдикатите на български учители, гости и приятели.  

Снимки:ИАБЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта