Новини
Награждаване на победителите в конкурса „150 години безсмъртие“ в Босилеград
27.02.2023

Преди броени дни се проведе награждаването на победителите в конкурса „150 години безсмъртие“ по повод 150 - та годишнина от обесването на Апостола на свободата и 10-та годишнина на босилеградското сдружение „ГЛАС”.

Тържеството по връчване на наградите за победителите се проведе в офиса на сдружение „Глас“ в Босилеград. Г-н Александър Димитров, председател на сдружение „ГЛАС” изказа своите благодарности към децата участвали в конкурса, като ги награди с грамоти и комплекти от книги, свързани с живота и делото на В. Левски. Всички победители са възпитаници на Основното училище и Гимназията в Босилеград.

Журито на конкурса, което отличи най-добрите в категориите – рисунка, стихотворение и есе, бе в състав - Любиша Пенев, Райна Манджукова и Милена Миленова. Те направиха своя избор още на 20-ти февруари и подредиха по следния начин победителите в трите категории:

За най-добри художници бяха наградени Сара Евтимов, Катарина Бойков и Анастасия Цеков, съответно на 1-во, 2-ро и 3-то място.

Госпожа Райна Манджукова отличи най-вдъхновяващите творби на младите таланти, участващи със стихотворения. За най-добър сред кандидатите бе награден Борис Александров, а 2-ро и 3-то място заеха Михайло Асков и Владана Захариев.

В категорията есе наградените бяха в реда както следва: 1-во място –  Теодора Рангелова, 2-ро място – Магдалена Василова и на почетното 3-то място се подреди – Саня Радойков.

За победителите в трите категории, тази пролет предстои да се организира и екскурзия до София, като домакин на тази проява ще бъде Изпълнителната агенция за българите в чужбина, която бе и един от партньорите на конкурса подсигурявайки грамотите и част от наградния фонд.

Снимки: ГЛАСПРЕСС

 

За видео и още снимки тук:https://glaspress.rs/сдружение-глас-босилеград-награ/

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта