Новини
Междуучилищен конкурс „Аз Буки Веди” – Мюнстер, Германия
13.07.2018

Втори междуучилищен годишен конкурс по четене на български език „Аз Буки Веди“ за ученици от I-ви и II-ри клас в чужбина, 23.06.2018, Мюнстерски университет.

Конкурсът беше организиран от БНУ „Ян Бибиян” в гр. Мюнстер под патронажа на г-н Стефан Димитров, консул на Република България във Франкфурт на Майн и в партньорство с Държавната агенция за българите в чужбина към МС на Република България.

Инициативата се осъществи с подкрепата на немско-българско историческо дружество „Памет“ гр. Мюнстер и издателсто “Даниела Убенова”.

 Университетът в гр. Мюнстер събра участници от градовете Париж, Аахен, Амстердам, Бад Липспринге, Кьолн, Майнц, Манхайм, Мюнстер, Дортмунд, Есен и Хамбург.

"Царица на буквите" за 2018 г. в категорията "1-ви клас" стана Емили от Първо Българско Училище "АБВ", Амстердам, а в категория „2-ри клас“ спечели Зора от БУ „Кирил и Методий“ Париж в надпреварата по четене на български език!

Журито раздаде и пет поощрителни награди на децата, на които малко не стигна, за да са на финала.

Държавна агенция за българите в чужбина осигури няколко награди за най-силно представилите се български ученици в инициативата.

Отлично, деца! Честито!

До ново четене на 22.06.2019 г. в гр. Манхайм!

Сърдечни поздрави,Rumiana Georgiew

Deutsch-Bulgarische Elterninitiative "Jan Bibijan"  e.V.

Leiterin Schulprojekt - Bulgarische Schule Münster

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта