Новини
Международен конкурс по четене на български език за ученици в българските неделни училища извън България – 3-ти и 4-ти клас провеждат в Италия
25.04.2024

Предстои осъществяването на четвъртото издание на Международния онлайн конкурс по четене на български език за ученици в българските неделни училища 3-ти и 4-ти клас.

Целта на конкурса е да бъдат мотивирани децата в четене на български език, като се набляга на български автори.

Конкурсът се стреми да създава интерес и желание българските деца да се забавляват като четат книги в различни жанрове, обявяват още организаторите.

Българското училище „АзБуки“ – Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови“ – Рим, с председател г-жа Мариола Георгиева е организатор на инициативата.  Конкурсът ще се проведе онлайн на 27 април, събота, 15.00 часа българско време.

Инициативата се осъществява с патронажа на Българско посолство в Рим – Н.Пр. г-н Тодор Стоянов и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Инициативата има подкрепата и на Издателство „Просвета“, Асоциацията на българските неделни училища в чужбина.

Конкурсът се провежда в три тура. В журито са включени преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, катедра „Начална педагогика“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, катедра „Предучилищна и начална педагогика“, Сдружение “Общество за култура и съпричастност „Щъркелите““.

Участието е чрез Google Meet. Изготвена е информация за ползването на мобилното приложение, наличие на устройство, което да отговаря на минимални системни изисквания.

При изпълнение на изисквания за достъп до Google Meet, заявени съгласно регламента на конкурса участници се включват във виртуална класна стая за конкурса чрез подаден линк на мейлите им.

Снимки: Мариола Георгиева - Рим

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта