Новини
Международен ден на детската книга в Атина
12.04.2023

Международният ден на детската книга бе отбелязан с празнично представление на сцената на театър „Арго“ в Атина, организирано от БНУ "Паисий Хилендарски". В програмата участваха ученици от Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“, и Неделно училище „Васил Левски“. Възпитаниците демонстрираха на сцена умения в отличното четене на детски произведения и книги; разиграването на етюди от приказки и танци.

Официалните лица на празника бяха г-н Пантелей Спасов - извънреден и пълномощен министър на република България в република Гърция; г-жа Татяна Мухлова - отговорник по културните въпроси към посолството; отец Стефан - предстоятел на храм "Св. св. Йоан Рилски Чудотворец" в град Атина. Специален гост от България бе кореспондентът на БТА г-жа Юлия Христова.

След тържествената програма изненадата за учениците и гостите на събитието бе кукленият спектакъл „Карлсон, който живее на покрива“, по Астрид Линдгрен представен от театър „Карлсон“.

Събитието беше част от инициативите на БНУ "Паисий Хилендарски" в гръцката столица за повишаване на интереса към четенето у подрастващите и поощряване на четенето на български език.

Снимки: Юлия Костова – директор на БНУ „Паисий Хилендарски“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта