Новини
Лятното Арт-студио за музикален и танцов фолклор от 16-ти до 23-ти юни
21.06.2023

В периода от 16-ти до 23-ти юни ще се проведе Лятното Арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“ 2023 в Международен детски и младежки център „Хелиос“ в ММЦ Приморско за деца от Молдова.

В проекта участват 74 деца от пет състава, седем ръководители на творчески групи и двама ръководители на проекта. Инициативата се организира за подрастващите таланти, занимаващи се с български музикален и танцов фолклор далеч от пределите на България, като в първото издание ще участват предимно музикални, танцови и ученически колективи от Република Молдова.

Основните цели на лятното студио са свързани със създаване на условия за творческо само изразяване на деца и младежи и тяхната само реализация; запознанство и обучение в различни творчески дейности свързани с български музикално-танцовия фолклор; разширяване на връзките и обмена на опит между ръководители и колективи; създаване на условия за съзнателното разкриване на неограничените творчески способности, посредством българския музикален и танцов фолклор. В програмата участниците ще могат да се насладят на различни мастър класове по: български народни танци; народни инструменти; народно пеене; български фолклор и етнография; молдовски народни танци; концерти и други активности.

Днес е денят, в който по обявената програма на Лятното арт-студио, децата взели участие в проекта се разходиха на организирана екскурзия от Изпълнителна агенция за българите в чужбина до Несебър. Екскурзията включваше панорамна обиколка на града и забележителностите, както и посещение на Археологическия музей.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта