Новини
Лили Иванова с бутиков концерт в Брюксел
06.03.2024

Лили Иванова пристигна в Брюксел. Примата бе официално посрещната на летище "Завентем" от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк, българския комисар Илияна Иванова, посланик Румен Александров, постоянен представител на България в ЕС и Пламен Бончев, посланик на България в Белгия.

Голямата изпълнителка ще пее в залата с най-добра акустика в цяла Европа - "Флаже".

Концертът по покана на евродепутата и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, е насрочен за сряда, 6 март, а билетите вече са напълно изчерпани. 

Посланици на европейски страни, на Турция и на Азербайджан, на Сърбия и Македония, на Косово и Черна гора, на Казахстан и Узбекистан, евродепутати, гости от Франция и Германия, приятели от САЩ, както и кметът на Брюксел ще бъдат сред публиката на най-голямото име в българската поп музика.

Домакините от "Flagey" очакват с нетърпение Лили Иванова, която ще зарадва почитателите си с бутиков концерт на живо с песни от богатия й репертоар, поднесени в нови аранжименти, дело на Ангел Дюлгеров.

Голямото културно събитие е под патронажа на евродепутата от ДПС/ Обнови Европа Илхан Кючюк.

"Смятам, че Лили Иванова е България. Там, където е нейното име, е името на България. Така съм го възприемал винаги. Искам да направя възможното за този концерт да чуят повече хора - да бъде отразен от международните медии, да дойдат посланици, да дойдат хора, които ценят културата и изкуството, изобщо, да видят, да чуят и да се поклонят пред огромния талант на Лили Иванова", казва с вдъхновение Илхан Кючюк.

На 6 март почитателите на примата на българската музика ще чуят хитовете: "Щурче", "Панаири", "Детелини", "Ветрове", "Камино", Камино", "Невероятно", "Искам те", "Предупреждение", "Присъда", както и най-новата ѝ песен "Два белега".

На сцената до Лили Иванова ще бъдат нейните музиканти от „LI ORCHESTRA".

Нетърпелива е и самата Лили, която с огромно вълнение изживява всяка среща с публиката си - било то в най-малкия български град или в столицата на Европа.

На 7 март Лили Иванова ще бъде приета в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас.

Източник и снимки: https://epicenter.bg/article/Lili-Ivanova-pristigna-v-Bryuksel--posreshtna-ya-evrodeputatat-Ilhan-Kyuchyuk-i-poslanitsi-na-ES/342754/6/0

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта