Новини
Кръгла маса за инициативата „Забавно лято в България“ се проведе в Тополовград
22.12.2023

На 19 декември 2023 г. се проведе Кръгла маса „Забавно лято в България“ – перспективи и възможности за реализация в различни общини. Организатори на събитието бяха Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Община Тополовград и Читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1894". Целта на събитието беше да споделим опита си от добрата практика "Забавно лято в Тополовград", която се проведе през 2023 г. с участието на 10 гостуващи деца от град Болград, Република Украйна и 10 деца от Тополовград и да приобщим към идеята и други общини от България и чужбина. През лятото на 2023 г.  в сакарския град гостуваха деца от Украйна – от община Болград, като в рамките на инициативата децата бяха приети от активни и будни граждани в домовете си, където се запознаха и съжителстваха със свои връстници.  Програмата на инициативата беше богата и даде възможност на децата да опознаят интересни места и забележителности в България. Рисуваха заедно, пееха заедно, танцуваха заедно, готвеха заедно и създаваха приятелство.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова, Кметът на Община Тополовград - г-н Божин Божинов, г-н Данчо Трифонов и г-н Хараламби Мочев - заместник кметове на Община Тополовград, г-н Трифон Трифонов - председател на Читалището, представителите на Община Алфатар, обл. Силистра и лично на Кмета на Общината д-р Янка Господинова; представителите на Община Минерални бани, обл. Хасково и на г-н Билял Рашид -старши експерт "Образование, култура и вероизповедания", на гостите от Цариброд, Република Сърбия и на г-н Саша Костов - Изпълнителен директор на Центъра за култура, г-жа Златка Господинова - Директор на СУ "Д-р Петър Берон", г-н Добрин Парнаров - Директор на НУ "Св. Св. Кирил и Методий"; г-жа Лили Спасова от ИАБЧ всички присъстващи прегърнаха идеята добрата практика да разширява своя обсег и администрации, училища и читалища заедно с активни граждани да продължат да работят заедно и съвместно да реализират добри и стойностни инициативи насочени към децата на България.

С изказвания се включиха и някои от гражданите на Тополовград както и деца част от инициативата. Добрите практики е необходимо да бъдат споделяни и тази кръгла маса изпълни своята мисия и цели. През следващото лято инициативата ще разшири географията с участието и на общините Алфатар и Хасковски минерални бани.

Снимки: Община Тополовград

Още виж тук: https://sakarnews.info/%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BB/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта