Новини
Красотата на Балканите ще оживее в края на седмицата в София – „Камък и вода“ 2023
05.09.2023

Красотата на Балканите винаги е носила усещането за споделеност, сплотеност и цялост. Вдъхновени от това от Сдружение „Арт Премиера“ с председател Юрка Райчева, организират и реализират проекта "Камък и вода" София 2023.    

В трите дни от 08-ми до 10-ти септември ще се проведе вторият българо-гръцки културен маратон. Събитията през периода имат за цел да допринесат за популяризирането на разнообразието на общата европейска култура и общите европейските ценности в което България и Гърция да са домакин. Проектът се реализира с подкрепата на Посолството на Република България в Атина и Посолството на Гърция в София, а по негова инициатива ще има посвещение на 100 - годишнината от рождението на Мария Калас.

Проектът ще събере хора от различни поколения, професии, занимания и интереси, обединени около една идея и кауза – красотата на Балканите. Мястото на провеждане ще бъде в сценичното пространство на Античен културно - комуникационен комплекс "Сердика", Зона "Ларго".

На 08-ми организаторите канят всички желаещи да заповядат и да се насладят на вълнуваща и вдъхновяваща програма с танцови и музикални изпълнения. В първия ден ще се проведе официалното откриване, което ще започне в 18:00 часа, на което ще присъства и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина, които подкрепят инициативата.

Преди това в 17:00 часа ще бъде представена изложба на тема "КАМЪК И ВОДА и 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА МАРИЯ КАЛАС". В една от залите на Комплекс "Сердика" ще се прожектира и видео програма, специално подбрана за случая - филми за Мария Калас - представени от Посолството на Гърция в София. Ще има и специални АРТ работилници от Национален дворец на децата - София с ръководител Милена Владкова.

През втория и третия ден ще се проведе среща на представители на участниците в Посолството на Гърция и екскурзия до Парк Витоша - първият природен парк в България и на Балканския полуостров на която се предвижда представяне на част от програмата на маратона.

ВХОД СВОБОДЕН!

Очакваме ви!

Снимки: Сдружение „Арт Премиера“

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта