Новини
Концерт на духовия оркестър на кипърската полиция по повод националния празник
09.03.2023

По случай националния ни празник 3-ти март Съюзът на българите в Кипър поздрави всички сънародници с концерта на Духовия оркестър на кипърската полиция „Кипър поздравява България по повод на националния празник “. 145-та годишнина от Освобождението на България и националния празник, бяха отбелязани под звуците на музика и доброто настроение на всички гости.

Концертът е под егидата на Посолството на Република България в Република Кипър.

Програмата на събитието, която бяха подготвили от Духовият оркестър на Кипърската полиция представи красива палитра от произведения на кипърски и български композитори. Звучаха творби от Ахилеас Лимбуридис, Георги Горанов, Димитър Вълчев, Димитър Петков, Мариос Токас, Михалис Виоларис, Михалис Хаджимихаил и Нечо Русев. Празнично настроение внесоха популярни български и кипърски песни в изпълнение на Георгия Полиники, Виктория Марчева, Ефтимиос Пападопулос, Мариос Хараламбидис, Марица Киприану и Михалис Василиу.

Специално участие в концерта взе Росица Вълканова – певица и дългогодишен преподавател по пеене в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София и Нов български университет. Доктор по музикознание и музикално изкуство с обширен оперен и камерен репертоар.

Снимки: Съюз на българите в Кипър

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта