Новини
Коледни празненства в българските училища в Йерапетра и Катерини в Гърция
20.12.2023

Преди броени ни двоен празник събра българската общност в Йерапетра, Крит в зала „Стеки Неолеас“ в града. Учениците от неделно училище „Капитан Петко Войвода“ отбелязаха с тържествена програма с коледни стихотворения, песни, драматизации и танци, честванията посветени на Рождество Христово и на патронния празник на училището, с която почетоха и 179-тата годишнина от рождението на Капитан Петко войвода, български хайдушки войвода и революционер.

По информация от училището дни преди празника проектът на училищния ръководител Мериам Пашова, „Един български войвода – герой на два народа“ бе одобрен по Национална програма „Неразказаните истории на българите“, което също бе повод за празник сред ръководство и ученици. За втора учебна година от училището НУ „Капитан Петко Войвода“ са изключително доволни от целите, които са си поставили, а именно да работят успешно за запазване и разпространение на българската култура и съзнание сред децата и общността в Йерапетра и смятат да продължават да работят в тази посока и през следващата година.

Представителите на Неделно училище „Васил Левски“ град Катерини, Гърция също отбелязаха предстоящите празници с ученици, родители и приятели от града. Децата от училището се бяха подготвили с програма, с която се представиха пред публиката и гостите в залата. Възпитаниците на училището рецитираха стихотворения и изпълниха любими на малки и големи музикални произведения.

Снимки: Неделно училище ''Капитан Петко Войвода''- Йерапетра и Неделно училище „Васил Левски“ град Катерини

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта