Новини
Класиране от V Международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди"
15.06.2021

V Международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди", онлайн издание 2021, който се проведе под патронажа на г-жа Антоанета Байчева, Генерален консул на Република България във Франкфурт на Майн, ФР Германия, и в партньорство с Държавната агенция за българите в чужбина към МС на Р България. Медиен партньор на Конкурса е националното издание на МОН Р България в-к "Аз-буки" и интернет радио "Татковина". 

Поздравления огромни за всички наградени, които бяха тази година повече от превъзходни, и състезанието беше о-жес-то-че-но! 

Имената на отличените деца са поместени на страницата на Конкурса в платформата на Училището.бг, където отивайки на виртуалните класни стаи, можете да откриете и записите от четенето в Конкурса: https://wwwe.u4ili6teto.bg/azbukivedi/course/view.php?id=78

Грамоти и награди очаквайте до края на юни 2021 г.. МОЛЯ семействата на царете, властелините и наградените от Генералното консулство на Република България във Франкфурт на Майн да ми изпратят на този имейл адрес своите пощенски адреси и мобилен телефон (някои спедитори го изискват), с цел изпращане на награди от издателство "Просвета", ДАБЧ и Генералното консулство, за което им благодаря от сърце предварително!

На всички чели също отлично първокласници и второкласници в чужбина днес - поздравления за това, което показахте, зад което стои много труд, любов и усърдие на множество хора и институции в продължение на много години! Очаквайте своите грамоти и награди по имейл от нас през следващата седмица! Благодаря Ви за участието и радостта, която ни доставихте! Аз се забавлявах с Вас в събота и неделя, а Вие?

 

Благодаря на участниците, техните родители и учители, директори и представители на български организации в Европа, за спомагането на участието на децата в него! Благодаря много на неуморното компетентно жури!

 

Благодаря на осигурилите наградния фонд - Генералното консулство на Република България във Франкфурт на Майн и г-жа Антоанета Байчева, Държавната агенция за българите в чужбина и издателска група "Просвета"! Вие ще зарадвате толкова много четящи деца със своите подаръци!

 

Колелото на късмета накрая каза своята дума: домакин на Конкурса 2022 година (надяваме се в присъствен формат) ще бъде Неделно училище за български език и култура "24 май", Бад Липшпринге, ФР Германия - честито! А през 2023 година ще летим до Арма, Великобритания, а който не може, ще се включи виртуално!

 

До скоро четене заедно!

"Аз обичам да чета, аз обичам да мечтая..."

С пожелание за здраве и крепка почивка през лятото от организаторите и инициаторите:

Александрина Колева,
ръководител БНУ „Св. княз Борис I", Ахен

info@bg-euregio.de
www.bg-euregio.de/

Росица Байрактарски,
ръководител БНУ "Аз Буки Веди", Кьолн

info@azbukivedi.de
www.azbukivedi.de/

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта