Новини
Катерина и Ана Мария Андрееви от САЩ представиха проект „ЗаВръщане в България“ пред ръководството на ИАБЧ
09.05.2024

В Изпълнителна агенция за българите в чужбина се проведе среща на изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова и експерта д-р Йоанна Драгнева с Катерина и Ана Мария Андрееви, родени и израснали в САЩ и отгледани с любов и мисъл към запазване на родното и българския език.

Двете момичета са учили висшето си образование в Холандия и в Бургас, като през цялото време винаги са били с мисълта за България, а от 3 години вече са се установили в страната.

На срещата сестрите запознаха г-жа Манджукова с желанието им да създадат платформа, която да е в помощ при завръщане на българи от чужбина, която да предоставя основна информация като: как да подновят документи; как да уредят здравните си осигуровки; данъци, както и как да започнат живота си в България.

Огромното им желание освен онлайн платформата е и да „изнесат“ общността на живо с физически събития и срещи. Идеята им е хора, които виждат потенциал в България и искат да живеят тук, да помагат за развитието на държавата, да се събират и да си помагат. Искат да организират и множество доброволчески инициативи, за да променят градската среда. В концепцията на инициативата е да създадат общества и в други градове в България.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта